سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ایران من
قالب وبلاگ

اهداف خودت را روشن کن.  

    برای برنامه ریزی در هرکاری باید اهدافی دقیق و روشن داشت. این مسئله در برنامه ریزی تحصیلی اهمیت بیشتری دارد. برای خودت روشن کن اهداف بلند مدت کدام ها هستند و اهداف کوتاه مدت کدام ها هستند ، مثلا:
*
هدف بلند مدت: قبولی در کنکور ریاضی دانشگاه سراسری امسال
*
هدف کوتاه مدت: مطالعه فلان دروس در این ماه یا در این هفته

اهداف خودت را زمان بندی کن.

    برای هر هدف کوتاه مدت زمان دقیقی تعیین کن. مثلا تعیین کن که مطالعه چه دروسی را در چه مدت زمانی به تمام خواهی کرد ؟

مطالعه دروس را به صورت موازی انجام بده .

    بعضی ها شیوه مطالعه تک درسی را دوست دارند ، مثلا یک هفته برای هر درس. این شیوه معمولاخستگی ذهنی و کاهش بازده یادگیری را  به دنبال دارد. توصیه می شود که به جای روش تک درسی از شیوه موازی استفاده کنی . به این شیوه که دو یا سه درس را برای مدت زمان معین انتخاب و مطالعه کنی. به این ترتیب می توانی از خستگی ذهنی جلوگیری کنی.هرقدر تنوع در زمان بندی مطالعه این دروس بیشتر باشد به همان اندازه از خستگی ذهنی بیشتر جلوگیری خواهد شد. به برنامه‌های زیر با تنوع های متفاوت دقت کن :
    مطالعه دروس هندسه ، شیمی ، زبان در یک هفته شامل ? روز اول هندسه ، ? روز دوم شیمی ، ? روز سوم زبان .

    مطالعه درس هندسه ، شیمی ، زبان در یک هفته شامل صبح ، هندسه - ظهر ، شیمی عصر زبان .

دقت کن که برنامه ریزی دوم از لحاظ تنوع مناسب تر است، چرا که در یک روز ? درس مورد مطالعه قرار می‌گیرد، در حالی که در روش اول هر ? روز یک درس و این احتمال بیشتری دارد که موجب خستگی ذهنی شود.

تناسب میان دروس را رعایت کن .
    در برنامه ریزی برای مطالعه دروس تناسب ، مسأله مهمی است.در واقع تنوع در انتخاب دروس مهم است، انتخاب درس های هندسه ، فیزیک ، ریاضی در یک مدت زمان مشترک کارآیی خوبی نخواهد داشت. شیوه مطالعه این دروس به یکدیگر نزدیک است و خستگی بیشتری به همراه خواهد داشت. همه آنها با انواع فرمول ها سر و کار دارند و این تداخل مطالب را پیش خواهد آورد. بنابراین بهتر است از چنین ترکیبی استفاده کنید: زیست شناسی ، بینش ، هندسه .

استراحت را در برنامه ریزی خود فراموش نکن .
    در مطالعه تمام وقت خود مثلا زمانی که برای کنکور یا برای امتحانات برنامه ریزی می‌کنی علاوه بر استراحتی که هر ?? دقیقه یکبار و به مدت یک ربع برای خود در نظر می‌گیری، هر چند ساعت یکبار مدت زمان طولانی تری برای استراحت مثلا نیم ساعت تا ?? دقیقه در نظر بگیر و استراحت طولانی تری برای پایان هر مقطع زمانی (مثلا یک هفته ، یک ماه ) در نظر داشته باش.
    به عنوان مثال فردی که برای یک هفته خود مطالعه درس شیمی و ادبیات را انتخاب کرده است ، به طوری که هر روز صبح شیمی و هر بعد از ظهر به مطالعه ادبیات می‌پردازد. در فاصله هر ?? دقیقه مطالعه ، یک ربع استراحت می‌کند و هر ? چهل و پنج دقیقه یک استراحت ?? دقیقه‌ای برای خود دارد. در پایان هفته که بعد از ظهر جمعه را در نظر گرفته است به طور کامل به استراحت می پردازد تا هفته بعد را برای مطالعه فیزیک و زیست شناسی در نظر گرفته است با انرژی بیشتری شروع کند.

 


[ دوشنبه 87/12/26 ] [ 9:54 صبح ] [ رستما ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 21
بازدید دیروز: 2
کل بازدیدها: 82539